Президент Республіки Сербія (у складі Боснії і Герцеговини) Милорад Додік заявив, що не розуміє позиції країн Європи, блокували будівництво газопроводу «Південний потік».

«Росія сказала, що не може побудувати «Південний потік», якщо Європа цього не хоче. Кілька років тому побудовано «Північний потік» з тих же джерел, він прийшов у Німеччину і в розвинуті країни Європи, і там не було скорочення поставок газу за весь час кризи в Україні. Чому нам не дають на тих же умовах побудувати «Південний потік»? Чому ми повинні думати про те, що ми енергетично не забезпечені в майбутньому?» - заявив Додік в ефірі телеканалу РТРС.

Новину про вихід з проекту будівництва газопроводу Росії він назвав «драматичною», передає РИА Новости.

За словами Додіка, Європа залишає боснійських сербів у ситуації, коли їм доводиться платити за транзит російського газу західним країнам-посередникам.

Нагадаємо, 1 грудня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія в нинішніх умовах не може продовжувати реалізацію «Південного потоку».

У серпні 2014 року Міністерство економіки та енергетики Болгарії розпорядилося призупинити всі дії по газопровідному проекту «Південний потік», поки проект не буде відповідати вимогам Єврокомісії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28