У Генеральній прокуратурі України немає інформації про особисті рахунки в Європі екс-глави НБУ, колишнього першого віце-прем'єр міністра України Сергія Арбузова. Про це в ході брифінгу заявив начальник головного слідчого управління ГПУ Святослав Лаганяк.

«Особисті рахунки Арбузова виявлені і заарештовані в Україні. Щодо Європи у нас немає інформації», - сказав Лаганяк.

За його словами, ГПУ не володіє інформацією про особисті рахунки Арбузова за кордоном.

«Взагалі направлено 11 запитів про надання міжнародної допомоги. Охоплена, по суті, половина Європи нашими запитами. Йде дуже тісний процес спілкування з нашими іноземними партнерами з виявлення можливих коштів незаконного походження», - зазначив він.

Нагадаємо, у зв'язку з появою недостовірної інформації, яка тиражується в ЗМІ, прес-служба колишнього першого віце-прем'єра Сергія Арбузова офіційно повідомила, що ніяких дій з рахунками Арбузова як під час арешту, так і після його зняття не проводилося.

Також прес-служба повідомила, що ні Арбузов, ні його родичі не збиралися знімати кошти з рахунків, оскільки вони очікують якнайшвидшого завершення слідства та прийняття справедливого рішення, згідно з яким всі арештоване майно повернеться законним власникам.

«Ніяких дій з рахунками я не проводив і не збирався. Я впевнений, що всі безпідставні звинувачення проти мене найближчим часом будуть зняті. Тому чекаю на справедливе і законне рішення. Крім того, повідомляю, що в Україні я не буваю, оскільки вважаю, що проти мене почали політичне переслідування», - сказав Арбузов.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50