Світовий банк готовий надати Україні кредит на суму 300 млн доларів для реалізації проекту з розвитку медичного обслуговування населення у восьми областях країни.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив в. о. міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець.

За його словами, в проекті будуть брати участь Полтавська, Вінницька, Запорізька, Волинська, Львівська, Закарпатська, Тернопільська і Рівненська області.

«Спочатку заявки на участь у проекті надали 22 області України. Але потім фахівці Світового банку відібрали з них вісім в якості найбільш перспективних. Тепер остаточні межі повинно визначити керівництво Світового банку, а реалізація проекту і його фінансування має розпочатися вже з січня 2015 року», - заявив Лазоришинець.

За його словами, кредит розрахований на двадцятирічну виплату «на найвигідніших умовах». На виділені гроші будуть реконструйовані об'єкти охорони здоров'я в обраних регіонах, закуплено нове обладнання і медикаменти.

«Сьогодні Україна має проблеми із залученням великих зовнішніх позик, і той факт, що Світовий банк виявив готовність виділити україні 300 млн доларів, можна розглядати як дуже сприятливий для країни знак», - вважає в. о. міністра охорони здоров'я.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом