Україна і Німеччина у січні 2015 року планують завершити роботу з підготовки до підписання спільної заяви про незв`язний фінансовий кредит на відбудову Донбасу.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє його прес-служба.

«У січні 2015 року планується завершити роботу з підготовки до підписання спільної заяви між урядом України і урядом Німеччини про незв`язний фінансовий кредит для відновлення інфраструктури Донбасу і двосторонню угоду про надання урядом Німеччини з урядових гарантій такого кредиту», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що така домовленість раніше була досягнута в ході переговорів Президента України Петра Порошенка з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

«На виконання домовленостей Президента України Петра Порошенка з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель урядом Німеччини та урядом України проводяться заходи з підготовки спільної заяви сторін про надання Україні незв`язного фінансового кредиту в розмірі € 500 млн», - сказав Зубко.

За його словами, ці кошти будуть спрямовані на відновлення та модернізацію інфраструктури у сфері постачання електроенергії і тепла, водопостачання та водовідведення, на відновлення і будівництво шкіл і лікарень.

Зубко також додав, що проекти з відновлення Донбасу будуть узгоджуватися в рамках двосторонньої групи високого рівня.

Згідно з повідомленням, кредит надасть банківська група KfW Bankengruppe, з якою наразі проводиться спільна робота з підготовки отримання кредиту у відповідності з процедурами відповідно до законодавства України.

«Всі необхідні процедури для узгодження і початку отримання кредиту будуть завершені орієнтовно в січні 2015 року», - наголосив Зубко.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна має намір підписати кредитну угоду з Європейським інвестиційним банком на суму 200 млн євро, які будуть спрямовані на відновлення систем життєзабезпечення та інфраструктури Донбасу, заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом