У Верховному суді України почалася люстраційна перевірка суддів.

Згідно з розпорядженням голови Верховного суду Ярослава Романюка, судді, які підлягають перевірці, повинні написати заяву і подати відповідні документи з 1 по 10 грудня. Управління кадрової роботи має передати ці документи на перевірку у відповідні органи, зокрема, в Міністерство юстиції, Міністерство внутрішніх справ, Держфінслужбу, СБУ.

Заяви суддів та їх декларації про доходи та майно, а також результати люстраційної перевірки будуть оприлюднені на офіційному сайті Верховного суду, повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на прес-службу суду.

У прес-службі зазначили, що люстраційну перевірку проходять тільки знову прийняті на роботу працівники суду, а співробітники, що вже працюють, будуть проходити її влітку 2015 року.

Нагадаємо, 20 листопада Верховний суд України зробив подання до Конституційного суду, в якому порушує питання про конституційність низки положень закону «Про очищення влади». Згідно з інформацією КС, це подання перебуває на вивченні в секретаріаті КС та провадження у цій справі ще не відкрито.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

58