Більшість магазинів і підприємств сфери послуг Донецька в понеділок, 1 грудня, припинили приймати оплату за безготівковим розрахунком з банківських карт городян.

Платіжні термінали відключені у супермаркетах мережі «Амстор», неможливо розплатитися на даний момент банківською картою донеччанам у супермаркетах мережі «Велика кишеня» і «Брусничка», на касах яких висять відповідні оголошення про припинення роботи платіжних терміналів згідно з відповідним розпорядженням банківських установ.

Припинили свою роботу в місті і банкомати під логотипами «Ощадбанку», дочірнього банку «Ощадбанку Росії» і Першого українського міжнародного банку (ПУМБ), біля яких до недавнього часу збиралися великі черги не тільки клієнтів вищевказаних банків, але й інших банків, які могли зняти готівку з деякими обмеженнями, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Враховуючи ситуацію, що склалася, з метою переведення коштів на банківських рахунках, багато донеччан на сьогоднішній день змушені виїжджати в довколишні міста, контрольовані українською владою.

Популярною стала і послуга з переведення в готівку грошових коштів приватними особами безпосередньо в Донецьку. Дані суб'єкти працюють з усіма типами банківських карт Visa і Master Card. При проведенні таких операцій відсутні які-небудь обмеження за обсягом зняття коштів з карткового рахунку. При цьому за свої послуги особи, які проводять дані фінансові операції, беруть 10% від суми, переведеної в готівку. Оголошення про надання таких послуг розміщені в Інтернеті, а також у громадському транспорті Донецька.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 листопада Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 листопада «Про невідкладні заходи щодо забезпечення державної безпеки».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом