Президент України Петро Порошенко привітав громадян України з 23-ю річницею всеукраїнського референдуму про підтвердження Акта проголошення незалежності України. Про це йдеться у зверненні Президента, повідомили Forum'y в прес-службі Глави держави.

«Понад 90 відсотків українців обрали свободу, продемонструвавши прагнення назавжди порвати з колоніальною залежністю, тоталітарним минулим і стати на шлях незалежного демократичного розвитку», - сказав Порошенко.

«Минуло трохи більше двох десятиліть, які відділяють нас від тієї знаменної події. Однак випробувань на долю випало стільки, що їх було би багато і для столітньої історії. Найстрашніша з них - теперішня війна, яка стала викликом як для нас, так і для всього демократичного міжнародного співтовариства», - йдеться у зверненні.

Порошенко також нагадав, що рівно рік тому, в неділю, 1 грудня, сотні тисяч громадян вийшли на київський Майдан, щоб висловити обурення проти побиття студентів.

«Цього дня українці знову показали своє прагнення бути незалежним народом. По суті це був ще один референдум, який укотре підтвердив наш історичний вибір. Ми тоді показали всьому світу, що гідні називатися великим європейським народом, для якого поняття «свобода», «гідність людини» не просто слова з Конституції, а є основою і нормою життя», - зазначив він.

Президент наголосив, що новітня історія України дає право вважати 1 грудня днем єднання українців довкола ідеї державності, демократії, європейської інтеграції».

«Вітаю вас усіх з цим незабутнім днем. Нехай у ваших домівках і в усій нашій країні буде мир та злагода. Щастя вам і здоров'я», - підсумував Порошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом