В Одесі помер один із творців Гуморини, письменник-гуморист Георгій Голубенко.

Як повідомили колеги письменника, Голубенко був госпіталізований кілька днів тому з діагнозом «інсульт» і сьогодні помер у лікарні, передає УНІАН.

Письменник-гуморист, сценарист, драматург, один із творців Гуморини Георгій Голубенко народився в Одесі в жовтні 1947 року. Автор п'єс «Старі будинки» (спільно з Валерієм Хаїтом і Леонідом Сущенком), «Королева Молдаванки», «Таланти і полковники», «Кабаре Бені Крика». За його творами поставлені вистави: «Тихо, ша, ми їдемо в США!..», «Сміхач на даху», «Нові одеські оповідання».

Голубенко написав книгу оповідань «Руде місто», твори якої лягли в основу написаного ним у співавторстві з Володимиром Алейниковим сценарію фільму «Усмішка Бога, або Суто одеська історія». Він також є автором сценарію 1-го і 2-го міжнародних телефестивалів гумору «Майстер Гамбс» (спільно з Ігорем Кнеллером).

Удостоєний звання заслуженого діяча мистецтв України, нагороджений відзнакою міського голови Одеси «За заслуги перед містом». Був одним з керівників благодійного фонду «Майбутнє» для дітей-інвалідів, відомого як «Будинок з ангелом» Бориса Литвака.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40