Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус виступив за встановлення дворічного терміну для врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту, при цьому він допустив, що у разі провалу переговорів Франція визнає незалежність Палестини.

«Якщо ця крайня спроба знайти договірне рішення ні до чого не призведе, Франція повинна буде взяти на себе відповідальність, невідкладно визнавши Державу Палестина, і ми до цього готові», - оголосив міністр, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Першою західноєвропейською країною, яка визнала незалежність Палестини, стала Швеція. Цей крок викликав схвалення глави Палестинської автономії Махмуда Аббаса, критику з боку Ізраїлю і невдоволення США.

В середині жовтня за незалежність Палестини проголосувала нижня палата представників британського парламенту. Як зазначав представник МЗС країни Тобіас Елвуд, це рішення фактично не зробить істотного впливу на позицію відомства, і уряд визнає незалежність Палестини тільки тоді, коли це буде сприяти встановленню миру на Близькому Сході.

У листопаді 2012 року Генеральна Асамблея ООН надала Палестині статус держави-спостерігача при ООН, яка не є членом Організації. В резолюції зазначалося, що «Генасамблея знову підтверджує право палестинського народу на самовизначення і незалежність в його Державі Палестина на території, окупованій з 1967 року».

Як раніше повідомляв ForUm, Ізраїль через рішення Швеції визнати незалежність Палестини відкликав зі Стокгольма свого посла.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23