На сьогоднішній день з 2,1 млн пенсіонерів, які проживали в Донецькій і Луганській областях до початку проведення антитерористичної операції, на території, непідконтрольній владі, залишилося 1,2 млн осіб. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявила заступник голови правління Пенсійного фонду Валентина Нікітенко.

Вона зазначила, що з них перереєструвалися для отримання пенсій тільки 662 тис. осіб. «Потрібно розуміти: з 1 грудня можливість для реєстрації на підконтрольній території Україні зберігається, однак для цього обов'язковою умовою буде надання пенсіонером довідки до органів соціального забезпечення про реєстрацію за новим місцем проживання поза територіями ДНР і ЛНР», - підкреслила вона.

За її словами, на сьогоднішній день сума невиплати пенсій на непідконтрольних Україні територіях Донбасу становила 5 млрд грн.

Нікітенко також наголосила, що виплата пенсій мешканцям Донецької та Луганської областей, які залишилися на непідконтрольної Україні території, буде виконана негайно після їх звільнення.

Як раніше повідомляв ForUm, переміщеним з тимчасово окупованих територій України особам для отримання пенсій, всіх видів соціальної допомоги та компенсацій з державного бюджету необхідно отримати до 31 грудня 2014 року довідку про взяття на облік в якості переселенців.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом