У секторі Гази 28 листопада оголошено надзвичайний стан через проливні дощі. Про це в п'ятницю повідомило палестинське інформаційне агентство ВАФА.

Тисячі людей опинилися у важкому становищі - вода затопила виділені благодійними організаціями пересувні будиночки, де вони ховалися після проведеної Ізраїлем у липні цього року воєнної операції. Тоді були знищені практично всі житлові будинки сектора, зруйновані об'єкти інфраструктури, повідомляє ТАСС.

Близькосхідне агентство ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт (БАПОР) змушене було закрити 63 школи в місті Газа, в яких навчаються 65 000 дітей. Крім того, закриті 43 школи в північній частині прибережної території. Особливо складна обстановка склалася в районі Шейх-Радван, де вийшов з берегів ставок для збору дощової води.

Представники БАПОР побоюються, що ситуація найближчими днями погіршиться. У Газі створено штаб з надзвичайних ситуацій, який координує роботу муніципальних служб, добровольців та рятувальників.

За оцінками експертів, близько 20 000 будинків, а також значна частина об'єктів інфраструктури, включаючи дороги та каналізацію, були зруйновані або пошкоджені під час липневої операції Ізраїлю. Жителі сектора Гази змушені жити в пересувних будиночках, а також у школах, лікарнях, наметах і саморобних оселях зі шматків фанери та картону, що фінансуються ООН.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

13