Слідчий комітет РФ порушив дві справи у зв'язку з подіями в Україні, повідомляється на офіційному сайті комітету.

«Головним слідчим управлінням СК Росії за фактом артилерійського обстрілу лікарні та двох житлових будинків у місті Донецьку, внаслідок якого загинули місцева мешканка і дитина 2002 року народження, порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених п. п. «а», «в», «е», «ж», «л», ч. 2 ст. 105, ч. 1 ст. 356 КК РФ (убивство двох і більше осіб, застосування заборонених засобів та методів ведення війни)», - йдеться в повідомленні.

У СК зазначили, що 27 листопада внаслідок артилерійського обстрілу один із снарядів влучив у міську лікарню №23 в Донецьку. Загинула місцева мешканка і дитина 2002 року народження. Ще п'ятеро осіб отримали травми різного ступеня тяжкості.

За версією слідства, артилерійський обстріл проводився з метою знищення національної групи російськомовного населення, яке проживає на території самопроголошеної ДНР.

Крім того, комітетом порушено кримінальну справу за фактом перешкоджання законній діяльності журналіста інформаційного порталу «Life news» у місті Києві (ст. 144 КК РФ).

«Як вважає слідство, 26 листопада ввечері кореспондент Євгенія Змановська зазнала нападу з боку українських журналістів та футбольних фанатів, у результаті якого була госпіталізована з черепно-мозковою травмою», - зазначили в комітеті.

Нагадаємо, 27 листопада внаслідок артобстрілу мікрорайону Азотний у Куйбишевському районі Донецька загинули 12-річна дитина і жінка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29