У Сумах в приватному будинку правоохоронці вилучили близько 40 кілограмів макового насіння. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю УМВС України в Сумській області.

Як зазначили в міліції, крім маку дільничні вилучили посуд для виготовлення наркотичного ін'єкційного розчину, 68 одноразових медичних шприців із залишками рідини бурого кольору, зовні схожої на опій ацетильований, а також невелику кількість уже вивареного в хімічному розчині маку.

Як пояснила господиня будинку, вона вже півроку як систематично вживає ін'єкційні наркотики. Не маючи можливості кинути звичку, вона цілком легально в місцях роздрібної торгівлі купувала макове насіння, щоб потім виключно для себе готувати з нього наркотик.

«В її логіку, однак, така величезна кількість сировини для майбутніх ін'єкцій ніяк не вписується. І справа не в тому, що макове зерно за належних умов може зберігатися досить тривалий час, а в тому, що вся наявна кількість на момент виявлення вже була опрацьована хімічними речовинами, а отже, перебувала в процесі приготування опію ацетильованого, який за своїми властивостями не є стійким і достатньо швидко псується», - зазначили в міліції.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 309 КК України - «Незаконне виробництво, виготовлення та зберігання наркотичних засобів» ведеться слідство. Санкцією цієї статті передбачено покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32