ТОВ «Юнісон груп» констатує, що рейдерське захоплення СПП «Чумаки», тваринницького комплексу в селищі Чумаки Дніпропетровської області, відбувається з мовчазної згоди Дніпропетровського районного управління юстиції Дніпропетровської області. У зв'язку з цим компанія звертається до Міністерства юстиції України та особисто до в. о. міністра юстиції Павла Петренка з вимогою втрутитися в ситуацію і припинити незаконний переділ приватної власності, який відбувається за участю структурної одиниці Міністерства.

У зв'язку з рейдерським захопленням СПП «Чумаки» ТОВ «Юнісон груп» звернулося в органи внутрішніх справ із заявою про скоєння злочину й ініціювало відповідні судові розгляди.

Нагадаємо, вчора, 26 листопада, ТОВ «Юнісон Груп» заявило про рейдерське захоплення СПП «Чумаки», яке з 1 липня 2013 року входить до складу групи. Події навколо підприємства свідчать про явну спробу захоплення підприємства із застосуванням незаконних методів та підроблених документів, зокрема, внесення до реєстру підприємства неправдивих відомостей щодо призначення директора та зміни засновника.

Сьогодні, 27 листопада, ситуація навколо підприємства набуває нових деталей. Як з'ясувалося, сьогодні вранці реєстратор Реєстраційної служби Дніпропетровського районного управління юстиції Дніпропетровської області Абрамова Тетяна Ігорівна незаконно внесла в Єдиний державний реєстр підприємств, організацій та установ інформацію про зміну власника СПП Чумаки з ТОВ «Юнісон Груп» на невідому офшорну компанію СТЕЛЛАР ПАРТНЕРС ЛТД.

За висновками юристів ТОВ «Юнісон груп», такі дії свідчать про повне ігнорування законодавства і перевищення повноважень реєстратором Абрамовою Тетяною, в умисних діях якої очевидний факт злочинної змови з метою рейдерського захоплення СПП «Чумаки» та позбавлення законного власника ТОВ «Юнісон Груп» права на корпоративні права підприємства.

З метою захисту своїх законних прав та інтересів ТОВ «Юнісон Груп» звернулося в органи внутрішніх справ із заявою про скоєння злочину та порушення кримінальної справи стосовно незаконно призначеного директора СПП «Чумаки» Шаптоли Сергія та дій реєстратора Тетяни Абрамової. Крім того, були ініційовані судові розгляди щодо скасування та призупинення дій вказаних злочинних осіб.

«Рейдери незаконно змінили власника підприємства. Ситуація ускладнюється тим, що в державному реєстрі офіційно «світиться» заборона на будь-які операції з відчуження. З мовчазної згоди Міністерства юстиції в Дніпропетровській області проводяться рейдерські захоплення. Ми припускаємо, що наступною дією рейдерів стане спроба продати основні фонди підприємства. Ми закликаємо Міністерство юстиції України взяти під контроль цю ситуацію і припинити той безлад, який твориться у його регіональному управлінні», - заявив директор ТОВ «Юнісон груп» Василь Перенчук.

Через наявність суттєвих ризиків невиконання боргових зобов'язань за договорами, укладеними між СПП «Чумаки» та ПАТ «БАНК ЮНІСОН», пов'язаних із незаконними діями щодо зміни легітимних органів управління та власника СПП «Чумаки», ПАТ «БАНК ЮНІСОН» ініціює судові процеси щодо повернення грошових коштів за вказаним зобов'язаннями.

ТОВ «Юнісон Груп» - група українських компаній, об'єднаних в управління європейськими інвестиційними фондами. Зокрема, група UNISON керує портфелем активів у сфері офісної, торговельної, логістичної нерухомості, сільського господарства. Спираючись на кращий європейський досвід, група UNISON реалізує інноваційні проекти, привносячи в український ринок нерухомості нову якість будівництва й унікальні сервіси. У структуру групи UNISON входять Юнісон Банк і страхова компанія «Юнісон-Гарант». Група застосовує європейські правила ведення бізнесу, враховує традиції та особливості, й зацікавлена у поліпшенні якості життя тих міст і регіонів, де розвиває свої проекти.

СПП «Чумаки» є зразковим сільськогосподарським підприємством Дніпропетровської області. Підприємство утримує понад 1300 голів великої рогатої худоби й обробляє близько 5500 га землі. Підприємство щорічно досягає високих показників продуктивності коров'ячого молока і врожайності таких рослинницьких культур, як озима пшениця, жито, ячмінь, кукурудза, соняшник та ін. На сьогодні підприємство займає сьоме місце в області за обсягом виробленого молока і тридцять сьоме місце в області за обсягом посівних площ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

79