Найбільш імовірним кандидатом на посаду міністра молоді та спорту України є нинішній заступник міністра Ігор Гоцул. Шанси Дмитра Булатова зберегти портфель близькі до нуля, оскільки Президент Порошенко наполягає на повному оновленні Кабміну.

Про це сказано в публікації на From-UA, в якій аналізується ситуація з кандидатурами на посаду керівника Мінспорту.

Серед ймовірних претендентів називаються президент НОК України Сергій Бубка, заступник міністра Ігор Гоцул, народний депутат Микола Томенко, перший проректор Університету фізкультури і спорту Мирослав Дутчак, спортсмен та бізнесмен Вадим Гутцайт. Чемпіон світу з плавання Дмитро Силантьєв, якого прем'єр-міністр Арсеній Яценюк хотів бачити міністром, уже взяв самовідвід і вирішив зосередитися на законотворчості в парламенті.

«Ігор Гоцул – найреальніший кандидат на посаду, якщо Бубка з якихось причин не стане міністром. Експерти відзначають його високий рівень підтримки з боку Національного олімпійського комітету, в якому він обіймає посаду віце-президента, а також спортивних організацій. Гоцул – нинішній заступник міністра Булатова, переконаний реформатор і президент Федерації легкої атлетики України», - сказано в публікації.

За даними автора, саме Гоцул є ініціатором і розробником спортивної реформи в нинішньому міністерстві. Ігор Гоцул проявив себе непримиренним борцем зі зрадою спортсменів. Він дуже жорстко відреагував на ситуацію з кримчанкою Вірою Ребрик, яка прийняла рішення виступати за Росію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19