У коаліційній угоді економічний блок є популістським. Таку думку в коментарі Forum'у висловив директор Української філії Інституту країн СНД Денис Денисов.

«Ми досі не маємо можливості побачити повний текст коаліційної угоди. Ніхто не здивується, якщо у повний текст завтра внесуть якісь зміни», - сказав Денисов.

Також політолог зазначив, що текст був опублікований тільки на сайті партії «Самопоміч», але його немає на сайтах «Народного фронту» та Блоку Петра Порошенка.

«Там досить популістські заяви щодо економічного розвитку країни. Після катастрофи в економіці, до якої призвів нинішній прем'єр, залишати його на цій посаді, - це як мінімум дивний крок. І він викликаний виключно політичними цілями, тому що такий непрофесіоналізм не має меж. Спад зафіксовано у всіх секторах. Україні передрікають тільки негативні тенденції в наступному році», - нагадав він.

Крім того, Денисов зазначив, що в угоді згадується співпраця України з НАТО.

«Це необдуманий крок, тому що велика кількість населення України проти вступу країни в НАТО. Люди, які називають себе об'єднувачами країни, в черговий раз її розколюють. В договорі є деякі аспекти, які покроково прописані і розумні. Але інша справа, чи буде це виконуватися. Очевидно, що на ту ж децентралізацію потрібні значні ресурси, яких у країни немає. Документ можна назвати популістським, поверхневим, досить сумнівно, що його реалізують у повному обсязі. Тим більше що деякі політичні сили можуть вже завтра перейти в опозицію, тому угода буде формально скасована»,- припускає він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом