Ситуацію з працюючими відділеннями державного «Ощадбанку» на непідконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей має бути розслідувано.

Таку думку кореспонденту ForUm'у висловив новообраний депутат Верховної Ради від партії «Самопоміч» Семен Семенченко.

Він підкреслив, що особисто бачив відділення, що працюють.

«Вважаю за необхідне підвищувати права і повноваження депутатських комісій, які зараз мають рекомендаційний характер, і не можна навіть примусити людину на них з'явитися. Необхідно підвищувати відповідальність і займатися розслідуванням всього цього. Якщо ці питання блокуються в прокуратурі, значить, ми повинні це робити в парламенті. Треба якомога швидше зачистити весь цей гадючник, у тому числі законодавчо, і розуміти, що все-таки йде війна», - сказав Семенченко.

«Якщо ми не перекриємо ці зрадницькі схеми, корупційні дірки, то держава просто не виживе. Економіка просто в ауті, я в шоці сам», - додав він.

Нагадаємо, сьогодні понад 300 громадських активістів провели акцію протесту проти діяльності «Ощадбанку» на територіях Донецької і Луганської областей, не підконтрольних українській владі.

Люди вимагали пояснити, з яких причин банк продовжує роботу в самопроголошених ДНР і ЛНР.

Мітингувальники звинуватили главу банку Андрія Пишного у співпраці з членами незаконних збройних формувань.

Нагадаємо, «Ощадбанк» продовжить працювати на територіях, підконтрольних ДНР і ЛНР, принаймні до початку грудня. Про це йдеться в офіційній заяві керівництва банку. «Звертаємося до всіх українських громадян, які перебувають на окремих територіях в районі проведення операції в Донецькій і Луганській областях: «Ощадбанк» не кине вас напризволяще», - йдеться в повідомленні банку.

Раніше ЗМІ звинувачували «Ощадбанк» в тому, що, банк продовжує проводити валютно-грошові операції на непідконтрольних Україні територіях. Зокрема, ще зовсім недавно у відділеннях банку на територіях самопроголошених ДНР і ЛНР можна було купити долари і отримати переази.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49