Чиновники «Південно-Західної залізниці» у ході будівництва мосту пошкодили територію Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка. Про це Forum'y повідомили у прес-службі прокуратури м. Києва.

«Київська природоохоронна прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно службових осіб державного об'єднання «Південно-Західна залізниця», які під час будівництва транспортної розв'язки на Наддніпрянському шосе пошкодили територію Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка», - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, у 2011 році між «Південно-Західною залізницею» та Національним ботанічним садом був укладений договір, згідно з яким підприємство зобов'язувалося виконати комплекс робіт з будівництва транспортної розв'язки залізнично-автомобільного мостового переходу через річку Дніпро.

Однак, згідно з повідомленням, з'ясувалося, що залізничники під час будівництва не виконали технічних умов, що призвело до порушення умов протизсувного режиму та пошкодило нормальне відведення підземних вод з території природно-заповідного фонду.

Відомості про скоєння посадовими особами кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 252 (Умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду) Кримінального кодексу України, внесено до ЄРДР.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37