У Харківській області працівники Валківського районного відділення міліції затримали 42-річного лікаря судмедекспертизи, який за сприяння у прискоренні процедури видачі тіла померлого родича, вимагав від 57-річної жінки 800 гривень, повідомляє ВЗГ ГУМВС в області.

Напередодні у Валківський відділ міліції звернулася місцева жителька, яка розповіла про злочинні наміри лікаря. Правоохоронці оперативно вжили низку заходів з документування протиправного факту, в результаті чого чиновника затримали на «гарячому».

Як з'ясували міліціонери, у Валківський міжрайонний відділ судмедекспертиз чоловік влаштувався всього 3 місяці тому, він є уродженцем Донецької області, де й працював останні роки. Слідчими органами порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянка або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27