Коаліційна угода суперечить рішенням уряду. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході круглого столу на тему: «Чи вдасться Україні вийти з економічної кризи до другої річниці Майдану?» повідомив екс-міністр економіки Віктор Суслов.

«Хочу звернути увагу, що задекларовані в коаліційній угоді наміри суперечать рішенням уряду. Один із пунктів документа передбачає заходи щодо стимулювання закріплення складу населення на окупованих територіях Криму і Донбасу. Чудово. І тут же рішення уряду про заборону на видачу соцвиплат усім, хто там залишився», - сказав Суслов.

За його словами, це рішення Кабміну стимулює українців, що проживають на окупованих територіях, тільки втікати з будинків.

«Або що ще страшніше - стимулює людей, щоб вони почали звертатися за російським громадянством, щоб РФ взяла на себе ці зобов'язання з виплати пенсій і допомоги. Якщо більшість населення ЛНР і ДНР стануть громадянами РФ, то всі розуміють перспективи», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики і праці України Людмила Денісова заявила, що згідно з постановою Кабінету Міністрів відтепер для отримання пенсії і соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам необхідно обов'язково зареєструватися в управлінні соцзахисту й отримати довідку, що вони є внутрішньо переміщеними особами і проживають за межами зони АТО або тимчасово окупованих територій.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52