Понад 240 тисяч киян, що стоять сьогодні в черзі на житло, мають мінімальні шанси на його отримання. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив депутат Київради, екс-голова КМДА Володимир Бондаренко.

«Давайте дивитися на реалії чесно: більшість людей стоїть у черзі на житло все життя, і шанси фізично дожити до отримання квадратних метрів у них мінімальні. Загальна черга ділиться на додаткові категорії, пріоритет віддається пільговикам, тому сподіватися на безкоштовні квадратні метри практично безнадійно», - вважає депутат.

Водночас, як заявив Бондаренко, «86% сьогоднішніх новобудов у столиці України розраховані не на корінних киян, а на так званих «транзитних» жителів міста, тобто на громадян, які заробили грошей, і вирішили перебратися до Києва».

На думку депутата, саме на цю категорію громадян розраховують забудовники, однак нестабільна економічна ситуація в країні і різкі коливання курсу валют можуть призвести до того, що вже добудовані будівлі можуть залишитися без мешканців.

«Зараз є багато претензій і до тих, хто виділяє землю під такі новобудови. Якщо не почати боротися в земельних питаннях зараз - боюся, що років через 10 Київ перетвориться на «велике село», де ніде буде будувати дешеве бюджетне житло, і в той же час у всіх районах стирчатимуть напівпорожні висотки», - висловив побоювання Бондаренко.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

107