Деякі політики можуть скористатися антисоціальними рішеннями влади для розхитування політичної ситуації в Україні. Таку думку ForUm'у висловив директор Фонду української політики Кость Бондаренко, коментуючи плани уряду скоротити дефіцит держбюджету, заморозивши пенсії, урізавши пільги і багато іншого.

«Складно сказати, якою буде реакція суспільства. Традиційно, у нас люди більше реагують на політичні, а не на соціальні виклики. Але! Тут головне питання: чи зможуть ці соціальні виклики бути використані політиками», - заявив він.

Бондаренко вважає, що антисоціальні кроки влади можуть бути використані політиками у своїх цілях.

«Якщо буде невдоволення, то як допоміжний засіб для тих, хто хоче розхитувати політичну ситуацію в країні», - підсумував він.

Нагадаємо, з'явилася інформація, що Міністерство фінансів, почавши роботу над проектом держбюджету, склало список заходів, які дозволять заощадити наступного року понад 27,1 млрд грн і вирішити проблему з пошуком 496 млрд грн на видатки, джерела покриття яких у бюджеті не передбачені. Головним чином, таку економію має забезпечити урізання всіляких пільг, замороження розміру соцвиплат та масове скорочення працівників бюджетних установ.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом