Переміщеним особам з тимчасово окупованих територій України для отримання пенсій, всіх видів соціальної допомоги та компенсацій з державного бюджету необхідно отримати до 31 грудня 2014 року довідку про взяття на облік як переселенців.

Про це йдеться у постанові, ухваленій Кабінетом Міністрів України 5 листопада і опублікованій 25 листопада.

«Зазначені виплати, призначені або продовжені відповідним особам до набуття чинності цієї постанови, здійснюються за фактичним місцем проживання (перебування) у разі видачі їм до 31 грудня 2014 року такої довідки», - йдеться в документі.

Міністерству соціальної політики та місцевим адміністраціям доручено вжити заходів з інформування переселенців про порядок взяття їх на облік та видачу відповідної довідки.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики і праці України Людмила Денісова заявила, що згідно з постановою Кабінету Міністрів відтепер для отримання пенсії і соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам необхідно обов'язково зареєструватися в управлінні соцзахисту й отримати довідку, що вони є внутрішньо переміщеними особами і проживають за межами зони АТО або тимчасово окупованих територій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом