НАЕК «Енергоатом» планує тримати в роботі 13 із 15 блоків атомних електростанцій України в зимовий період, повідомив журналістам директор з безпеки «Енергоатому» Данко Білей.

«Січень-лютий будемо тримати 13 блоків, далі буде зниження (кількості блоків, які працюють, - Ред.), оскільки потрібно готуватися до наступної зими», - сказав він.

Білів додав, що на сьогодні в роботі знаходяться 13 із 15 блоків, два блоки виведені в ремонт, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Поточного року частка «Енергоатому» в загальному виробництві електроенергії в Україні становить близько 50%, поточного місяця - 56%, а в окремі дні ця цифра сягає 60%.

НАЕК «Енергоатом» є оператором всіх чотирьох чинних АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водоводяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

Як раніше повідомляв ForUm, НАЕК «Енергоатом» та російська паливна компанія «ТВЕЛ» підписали додаткову угоду про постачання російського ядерного палива для потреб українських атомних електростанцій у 2015-2016 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27