В банківській комірці колишнього директора департаменту держзакупівель Міністерства оборони України виявлено та вилучено 420 тис. дол., повідомляє управління по зв'язках з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«24 листопада слідчим Головної військової прокуратури за участю співробітників УБОЗ ГУ МВС України в Київській області проведено обшук індивідуального сейфа (банківської комірки), який використовувався колишнім директором Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України. В ході обшуку виявлено та вилучено грошові кошти в сумі 420 тис. дол.», - йдеться в повідомленні.

Зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 (замах на злочин) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України, і застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, слідчим відділом слідчого управління Головної військової прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання владою та службовим становищем службовими особами Міністерства оборони України (ч. 2 ст. 364 КК України).

З метою виявлення і фіксації обставин вчиненого кримінального злочину слідчим управлінням спільно з працівниками УБОЗ ГУ МВС України в Київській області проведено обшуки за місцем роботи та проживання вищевказаних осіб, зокрема одного із заступників міністра оборони України.

22 листопада Головна військова прокуратура України заарештувала колишнього директора департаменту закупівель Міноборони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59