Нинішня ситуація в Україні може в наступному році перерости в соціально-економічну кризу. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході круглого столу на тему: «Чи вдасться Україні вийти з економічної кризи до другої річниці Майдану?» повідомив екс-міністр економіки Віктор Суслов.

«В кінці цього року і в наступному економічна ситуація буде погіршуватися. Поки це не прийме форму соціально-економічної кризи під впливом політичних факторів. Головний з них - популістський характер парламенту, і такий же склад нового Кабміну. Те, що робилося в цьому році, - це лише популізм», - сказав Суслов.

Екс-міністр зазначив, що нинішній уряд не виконав свої зобов'язання перед МВФ, зокрема щодо проблем НАК «Нафтогазу», підвищення тарифів на ЖКП для населення і скорочення дефіциту держбюджету.

«Криза змете цей популістський парламент і уряд. Тоді є два варіанти розвитку подій: військово-поліцейська диктатура, що не найгірший варіант, або розпад країни. Нічого іншого не буде. І коли радіють, що ми рвемо зі своїм минулим і руйнуємо фундамент, підприємства - коли ми доб'ємо цей фундамент і побачимо, що нового створюється, то почнуться проблеми і деградація країни», - вважає він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33