Голова правління ПАТ «Укргазвидобування» і його заступник звинувачуються у зловживанні службовим становищем, в результаті чого державі завдано збитків на суму майже 17 млн грн. Про це повідомляє перс-служба прокуратури м. Києва.

«Прокуратура міста Києва узгодила оголошення про підозру голови правління ПАТ «Укргазвидобування» та його заступнику у зловживанні службовим становищем, нанесшем державі збитки на суму понад 16,8 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в прес-службі, в ході досудового слідства встановлено, що у березні поточного року ПАТ і приватна компанія, якій належить одна з найбільших в Україні мереж АЗС, уклали договір про постачання зрідженого газу.

«Далі, діючи всупереч інтересам держави, голова правління «Укргазвидобування» і його заступник підписали додаткові угоди до цього договору. Як результат, комерційна структура незаконно придбала право на отримання майже 18 тис. тонн палива без попередньої оплати і за більш низькою вартістю», - уточнюють в прокуратурі.

Згідно з повідомленням, зараз посадовим особам «Укргазвидобування» винесено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем).

Крім того, постановами Печерського районного суду Києва від 20 листопада цього року видано дозвіл на їх затримання і доставку до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом