Нова колегія суддів Апеляційного суду Києва прийняла рішення розглядати в закритому режимі скаргу на вирок колишньому начальнику Департаменту розвідки і зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу, якого засуджений до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Степан Гладій, задовольнивши таким чином лист ГПУ, в якому говорилося, що підстав для зняття грифа «таємно» і «цілком таємно» з окремих матеріалів справи на даний час немає.

«Колегія суддів палати з кримінальних справ Апеляційного суду Києва при розгляді апеляції на вирок Пукачу вважає необхідним провести її розгляд у закритому режимі», - наголошується в постанові, повідомляє «УНІАН».

Слід зазначити, що на початку судового засідання журналістам було дозволено бути присутніми і вести фото- і відеозйомку до моменту, коли суд прийняв зазначене рішення. Ставлячи на обговорення питання про режим розгляду скарги, суд отримав від потерпілого від дій Пукача журналіста Олексія Подольського клопотання, що розгляд скарги необхідно проводити виключно у відкритому режимі, щоб суспільство знало, що відбувається у залі засідання.
У свою чергу представник інтересів Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко нагадала, що раніше в суді першої інстанції та під час розгляду скарги на вирок попереднім складом колегії суддів Апеляційного суду вона ставила питання про розгляд справи хоча б у частково відкритому режимі. Але рішення судів були аналогічні.
Водночас Теличенко зазначила, що, враховуючи той факт, що Пукач перебуває під вартою без вироку вже 5 років, вона готова прийняти будь-яке рішення суду. Але думає, що якщо суд прийме рішення про закрите слухання, то воно буде вимушеним, але законним.
У свою чергу Пукач і його адвокат Григорій Демиденко висловилися категорично проти розгляду скарги у відкритому режимі. «Підтримую рішення про проведення в закритому режимі - може, я помилково щось почну не то говорити», - сказав Пукач.

Зараз судове засідання перенесено в іншу кімнату, де є можливість слухати скаргу в закритому режимі.

Як раніше повідомляв ForUm, 29 січня 2013 року Печерський районний суд Києва засудив Пукача до довічного ув'язнення.

Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року, згодом у лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

53
Теги