Коаліційна угода — поки тільки ескіз «контракту» з країною. Таку думку кореспонденту ForUm'у висловив політичний експерт Центру громадських відносин Євген Магда, коментуючи парафування угоди про коаліцію п'ятьма політичними силами України.

«Учасники коаліції тільки погодилися з її змістом, а набуде вона чинності лише після того, як учасники майбутньої коаліції стануть народними депутатами і зможуть поставити підпис. На сьогоднішній момент це ескіз «контракту» з країною, про яку говорив Президент (Петро Порошенко. - Ред.). «Контракт» буде підписаний буквально в четвер, і тоді ми досить швидко побачимо, наскільки ефективно буде працювати коаліція», - зазначив Магда.

При цьому експерт не вважає, що зміст угоди буде змінюватися.

«Положення коаліційної угоди переглядатися не будуть. Там навіть є відповідні пункти про це. Вони можуть переглядатися, якщо проти цього не заперечують всі фракції коаліції», - пояснив експерт.

Водночас Магда допустив, що з коаліції можуть вийти деякі фракції.

«У перспективі не виключаю, що одна чи дві фракції вийдуть зі складу коаліції. У коаліційній угоді відображено цей варіант - вихід однієї або двох фракцій не є підставою для припинення її роботи. За орієнтовною чисельністю фракцій можна сказати, що критичним може бути вихід Блоку Петра Порошенка або «Народного фронту». Інші фракції в силу їх чисельності не можуть створити подібні проблеми», - зазначив експерт.

Нагадаємо, 21 листопада представники партій «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», Радикальної партії Олега Ляшка, Об'єднання «Самопоміч» та ВО «Батьківщина» парафували текст коаліційної угоди.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

106