Міністерство культури України закликає українських артистів утриматися від участі в російських фестивалях та інших подібних заходах. Про це повідомив міністр культури України Євген Нищук.

«В той час, коли йде пряма агресія з боку Російської Федерації, в той час, коли від їхніх автоматів гинуть люди, наші дискусії про те, що мистецтво типу вічне й артисти мають право що хотіти, те й робити, так не можна дискутувати. Це серйозні речі, і ми просили утриматися від участі у тих чи інших фестивалях», - заявив Нищук, повідомляє «РБК-Україна».

При цьому він допускає участь українських артистів у російських заходах з метою зробити політичну заяву.

«Якщо це робиться, то має бути якась заява там же, як це було на одному з кінофестивалів, де попросили про звільнення Сенцова. Це я розумію. Але якщо це отримання їхніх нагород, участь в їхніх фестивалях та концертах з виглядом, що нічого не відбувається і ми добре співіснуємо - то це велике лицемірство. Справжнє мистецтво не може бути таким лицемірним», - зазначив Нищук.

«Той, хто це робить, має відкрито сказати, що він хоче зайняти російський ринок, і нехай собі славно туди їде, а люди, безумовно, це повинні відстежувати. Це ж не державні установи, і ми прямої вказівки не можемо давати. Але бойкот є дуже активною річчю. Коли після тих чи інших дій на концерти, які проходять в Україні, люди просто не прийдуть - це найкраща оцінка їхнім діям», - резюмує міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44