Вітчизняні виробники м'яса не готові заходити на європейський ринок. Таку думку в коментарі Forum'у висловив перший заступник голови аграрного комітету Верховної Ради, народний депутат України Сергій Лабазюк.

«На сьогодні понад 90% українських підприємств-виробників м'яса не готові до заходу на європейський ринок», - заявив він.

«Низці українських підприємств-виробників потрібно пройти сертифікацію і стандартизацію, оскільки підприємств у нашій країні, які працюють за новітніми технологіями, близько 10%», - сказав він.

«Тому в кожному разі у європейських виробників, які першими прийдуть на наш ринок, будуть переваги. Вони вимагатимуть і від наших виробників відповідних стандартів, рівня. Їм доведеться або вкладати серйозні суми і модернізувати свої підприємства, або закриватися. Через це частка виробництва нашої продукції падатиме, оскільки вона не зможе конкурувати», - наголосив нардеп.

Крім того, за словами Лабазюка, левова частка такої продукції традиційно постачається на російський ринок. «Якщо його не вдасться повернути, тоді треба шукати виходи і працювати з азіатським ринком. Однак там далеко не вся м'ясна продукція з України буде затребувана», - підкреслив парламентарій.

Нагадаємо, директор департаменту правової та законопроектної роботи Мінагропроду Ігор Чудовський заявив, що на сьогодні 90-95% українських підприємств-виробників м'яса не готові до повноцінної роботи з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

60