Президент України Петро Порошенко заявляє, що відразу після початку роботи новообраної Верховної Ради він внесе кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду прем'єр-міністра і сподівається, що коаліція підтримає цю пропозицію, сказано у зверненні Порошенка до нації, опублікованому на сайті Глави держави.

«Достроковими парламентськими виборами я завершив створення політичних передумов для проведення змін. І вже на наступному тижні має відбутися перше засідання новообраної Верховної Ради. І я негайно внесу на затвердження парламенту кандидатуру прем'єр-міністра, яку, згідно з Конституцією, коаліція запропонує мені. Виходячи з єдності демократичних сил, очікую, що коаліція прийме мою пропозицію висунути на цю посаду Арсенія Яценюка», - сказано в тексті звернення.

При цьому Порошенко наголосив, що склад уряду має бути повністю оновлений.

«Реформи повинні стартувати негайно. Їхньою метою є поступове досягнення європейських стандартів життя, щоб уже до 20-го року ми могли подати заявку на членство в Європейському Союзі. Саме про це - проект коаліційної угоди», - також йдеться у зверненні Президента.

Як раніше повідомляв ForUm, 21 листопада представники партій «Блок Петра Порошенка», «Народний фронт», Радикальна партія Олега Ляшка, Об'єднання «Самопоміч» та ВО «Батьківщина» парафували текст коаліційної угоди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом