Україна сподівається, що під час головування Латвії в Раді Європейського Союзу у першій половині 2015 року ЄС ухвалить остаточне рішення про скасування віз для громадян України.

Про це, як повідомляє прес-служба уряду, заявив міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак під час офіційної зустрічі з міністром закордонних справ Латвійської Республіки Едгарсом Ринкевичсом у Ризі.

«Безвізовий режим - це те, чим ЄС може винагородити українських громадян за їхню відданість спільним європейським цінностям. Свобода пересування - це одна з цих цінностей. Я переконаний, що до того часу будуть остаточно виконані всі пункти другої фази лібералізації, і візи будуть скасовані», - сказав український урядовець.

«Україна розраховує на активну підтримку з боку Латвії під час головування в Раді ЄС у першій половині 2015 року», - додав міністр.

Семерак поінформував латвійську сторону, що Україна продовжує активну роботу з виконання критеріїв другої фази Плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС.

Крім того, сторони домовилися, що Латвія надаватиме Україні допомогу у проведенні реформ. «Хочемо максимально використати історичний досвід Латвії на шляху наближення до стандартів ЄС», - зазначив Семерак.

Нагадаємо, Україна і Євросоюз почали безвізовий діалог 29 жовтня 2008 року.

Верховна Рада ухвалила всі закони для лібералізації візового режиму з ЄС. Таким чином Україна завершила перший етап Плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом