Опозиційний блок у новій Верховній Раді буде боротися за відновлення вітчизняної економіки та встановлення соціальної стабільності. Про це йдеться в заяві партії, оприлюдненій на її офіційному сайті.

Наводимо повний текст заяви:

«Поява нової коаліції відбувається на тлі розгортання в державі глибокої системної кризи. Посилюється загроза територіальної цілісності держави, триває збройне протистояння на сході країни. Триває обвальне падіння гривні і рівня життя громадян. Вже у найближчому майбутньому країна зазнає гострої енергетичної кризи. Продовжиться падіння промислового виробництва.

Українська економіка втратить всяку надію на залучення інвестицій. Як наслідок ми матимемо зростання в геометричній прогресії безробіття, тотальне зубожіння населення, сплеск корупції, величезні діри в державному і місцевих бюджетах, катастрофічний занепад соціальної сфери, освіти, охорони здоров'я. Україна може втратити перспективу розвитку, а український народ - надію на майбутнє.

Тривала криза і глибока соціально-економічний занепад й надалі нестимуть ризики стабільності і безпеки не тільки в Україні, але й у регіоні.

Підписана сьогодні коаліційна угода наскрізь просякнута недовірою та інструментами стримувань. Це не план розвитку держави і реформ, а прикриття для поділу «хлібних» посад. Наша політична сила заявляє про свою опозиційність до цієї коаліції та її угоди. Ми наполягаємо, щоб серед першочергових законів новий парламент розглянув закон про опозицію.

Фракція Опозиційного блоку вимагає функціонального, а не квотного розподілу комітетів. Опозиція має право володіти дієвим інструментом контролю за роботою влади. Ми також вимагаємо, щоб новий коаліційний уряд взявся за долю простих українців, яким заморозили соціальні виплати та пенсії, а не за долю чергового траншу, який осяде в кишенях наближених до державної годівниці.

Нагадуємо коаліції, з сьогоднішнього дня повна відповідальність за майбутні провали в політиці та економіці лежить виключно на п'яти фракціях більшості.

Опозиційний блок є єдиною альтернативою «коаліції катастроф». Ми пропонуємо українському суспільству план відновлення громадянського миру і повернення на шлях сталого економічного розвитку. В його основі - припинення протистояння, децентралізація і глибока реформа місцевого самоврядування, відновлення індустріального потенціалу країни, проведення соціально відповідальної та справедливої податкової політики, розвиток соціальної сфери, підтримка людей, що постраждали від війни на сході.

Опозиційний блок у новій Верховній Раді боротиметься за відновлення вітчизняної економіки та встановлення соціальної стабільності. Сьогодні наша партія - не просто єдина опозиція цієї влади, але й ключ до відновлення єдності країни.

Влада повинна зупинити фальсифікації результатів народного волевиявлення в 5 округах: 30, 50, 59, 60 і 79. Які б труднощі не переживала країна, Опозиційний блок залишатиметься разом зі своїми виборцями і допомагатиме їм у важкі часи кризи. Ми знаємо - боротьба за майбутнє України не закінчилася. Ми повернемо Україні надію, а громадянам - впевненість у завтрашньому дні!»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29