У Києві на Михайлівській площі розпочався марш, присвячений першій річниці Революції гідності, передає кореспондент ForUm'у.

Мітинг, запланований на 14:00, почався майже з годинним запізненням. Причиною цього, за словами одного з організаторів заходу Андрія Парубія, стала поломка в районі Поштової площі автомобіля з прапорами і транспарантами.

Основну частину мітингувальників складають бійці Самооборони Майдану, яких, за оцінками організаторів заходу, зібралося близько трьох тисяч. Серед них: представники сотень, створених на Майдані, бійці добровольчих батальйонів, активісти усіх обласних осередків.

Після закінчення мітингу Самооборона планує пройти маршем по місцях революційних боїв за таким маршрутом: Михайлівська площа - пам'ятник Тарасу Шевченку - Бессарабська площа - Майдан Незалежності - вулиця Інститутська - Кріпосний провулок - Маріїнський парк - вул. Грушевського - Європейська площа.

За словами Парубія, біля кожної з зупинок планується провести хвилину мовчання, а на вул. Інститутській відбудеться панахида за героями Небесної Сотні. Після маршу його учасники приєднаються до заходів, які відбудуться на Майдані Незалежності.

Нагадаємо, сьогодні, 21 листопада, в Україні відзначається День гідності і свободи.

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом