Всьому світу важливо побачити, що в Україні завершено процес формування нового складу уряду. Про це заявив віце-президент США Джозеф Байден, який перебуває з робочим візитом у Києві, в ході зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, повідомили Forum'у в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Глава уряду зазначив, що вже парафована коаліційна угода й Україну очікує швидке формування нового Кабінету Міністрів. «Щоб імплементувати Угоду про асоціацію з ЄС і зону вільної торгівлі, щоб рухатися вперед, змінити країну і втілити реальні реформи», - заявив він.

Байден наголосив на важливості вчорашнього парафування коаліційної угоди. «Всьому світу важливо побачити, що ви завершили цей процес, призначили всіх міністрів і взялися за справу. І показали, що те, до чого прагнули люди на Майдані - вільно обраний уряд, - робить свою справу. Ви вже зробили значні кроки у боротьбі з корупцією, в намаганні стабілізувати економіку в цій дуже складній ситуації. Ми хочемо допомогти», - підкреслив він.

Віце-президент США зазначив, що вважає за честь перебувати в Києві саме у річницю початку Майдану, коли «український народ показав неймовірну мужність».

Як раніше повідомляв ForUm, 20 листопада п'ять партій, що подолали 5%-й бар'єр на дострокових парламентських виборах 26 жовтня, парафували проект коаліційної угоди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21