Введення оплати за комунальні послуги може наробити більше шкоди, ніж користі. Таку думку висловив директор «Інституту міста» Олександр Сергієнко.

«Який сенс вводити передоплату на електрику, якщо я, як споживач, не знаю, скільки я використаю електрики в наступному місяці? Це буде якийсь норматив? Якщо я використаю менше, що далі? Я знову плачу за нормативом, чи я буду віднімати за лічильником?» - заявив експерт.

Сергієнко запевняє: це не такі великі гроші, щоб вимагати передоплату. Тим більше що перехід від однієї системи до іншої завжди болючий. Збитки від цього переходу можуть перевищити вигоди від цієї системи, повідомляє «Комсомольська правда в Україні».

«Якщо читати дослівно указ Президента, то про опалення там не йдеться. Мова йде про енергоносії, а не теплоносії. Це не одне і те ж. До того ж заборгованість з комунальних платежів не є високою - населення платить 96-98% платежів», - зазначив експерт.

До 1 січня кияни повинні повірити свої лічильники води, якщо протягом трьох років вони цього не робили. Але що станеться з тими, хто проігнорує цю норму закону? У «Київводоканалі» запевняють: нічого хорошого.

«З 1 липня ми офіційно стали виконавцями послуг з холодного водопостачання та водовідведення. І щоб знати, з чим працювати, попросили ЖЕКи надати дані про лічильники, їхні перевірки і свідчення. І з'ясували, що такої інформації майже ні в кого немає. Тоді ми вирішили звірити показання загального внутрішньобудинкового лічильника з тими, які встановлені в квартирах. І з'ясували: приблизно у чверті всіх київських будинків дані кардинально розходяться!» - підкреслив директор розрахункового департаменту водоканалу Станіслав Каплуненко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41