Франція готова долучитися до переговорів для врегулювання ситуації на Донбасі у «веймарському форматі», можливість якого нещодавно обговорили Президент України Петро Порошенко та глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Шмайнмайєр. Про це заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль.

«Франція також долучиться до переговорів у форматі «Веймарський трикутник», що дозволить нам координувати свої дії з нашими німецькими та польськими партнерами. Франція підтримує всі формати для просування міцного і мирного врегулювання кризи в Україні», - сказав дипломат, повідомляє «Укрінформ».

Як повідомляв ForUm, 18 листопада Президент України Петро Порошенко обговорив з міністром закордонних справ Німеччини Штайнмайєром під час зустрічі в Києві можливість так званого «веймарського формату» переговорів для врегулювання ситуації на сході України.

Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина заявив, що влада Польщі готова підтримати так званий «веймарський формат» для вирішення конфлікту на сході України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом