Президент України Петро Порошенко обговорив з прем'єр-міністром Молдови Юріє Лянке перспективи дво- і тристоронньої співпраці з Польщею, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

Зокрема, обговорення відбулося у рамках офіційного спільного візиту в Республіку Молдова Порошенка і президента Польщі Броніслава Коморовського.

Особливу увагу сторони приділили обговоренню актуальних питань українсько-молдовсько-польських відносин, а саме активізації політичного діалогу на вищому рівні, а також розвитку тристоронньої співпраці.

«Порошенко позитивно оцінив актуальний стан українсько-молдовської співпраці і зазначив, що імплементація угод про асоціацію з ЄС відкриває нові можливості для України та Республіки Молдова в налагодженні взаємовигідної співпраці», - сказано в повідомленні.

Співрозмовники обговорили питання енергетичної незалежності України та Молдови, а також енергетичної безпеки Європи. Це стало продовженням домовленостей, які були досягнуті на саміті «Вишеградської четвірки», резюмують у прес-службі.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 вересня Верховна Рада України та Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21