Постачання США летального озброєння в Україну стануть порушенням женевських домовленостей, заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.

«Це дуже серйозний сигнал. Якщо реально пан Блінкен, якого пророкують на посаду першого заступника держсекретаря США, про це заявив публічно, і пов'язати це з майбутнім візитом віце-президента Байдена в Україну, може йтися про принципову зміну політики адміністрації США щодо конфлікту на південному сході України», - сказав він.

За його словами, це дуже серйозний сигнал відразу з кількох причин. «По-перше, це пряме порушення домовленостей, у тому числі досягнутих за участю США, я маю на увазі женевську заяву від 17 квітня», - додав Лукашевич, повідомляє РІА «Новости».

«Ми чули неодноразові підтвердження адміністрації (США) про те, що в Україну постачаються тільки нелетальні види озброєння. Якщо відбувається зміна такої політики, то можемо говорити про серйозний дестабілізуючий фактор, який може серйозно вплинути на розстановку сил у цьому регіоні», - додав він, нагадавши, що є ще й міжнародно-правові зобов'язання.

Нагадаємо, заступник помічника президента США з національної безпеки Тоні Блінкен заявив, що віце-президент США Джозеф Байден під час майбутнього візиту до Києва може обговорити з українською владою питання надання «оборонної летальної зброї».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

48