В Україні зменшується поширеність куріння, особливо серед людей молодше 30 років.

Про це повідомила сьогодні на прес-конференції кандидат медичних наук, експерт з охорони здоров'я Тетяна Андрєєва.

Вона зазначила, що за даними загальнонаціонального опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології в жовтні 2014 року, порівняно з таким опитуванням в лютому 2013 року, поширеність куріння зменшилася майже на 3% (з 45% до 42%) серед чоловіків і на 2% (з 11 до 9%) серед жінок.

«Тенденції до зменшення поширеності куріння найбільш помітні серед людей молодше 30 років», - сказала Андрєєва, передає «УНІАН».

За її словами, тенденція зниження курців почалася в 2005 році і «вона знижується за рахунок того, що молодь не починає курити».

Вона додала, що також зменшується частка курців серед чоловіків старше 60 років, що в основному пов'язано з передчасними смертями від викликаних курінням хвороб.

Андрєєва зазначила, що за даними опитування, рівень споживання сигарет на день (в жовтні 2014 року порівняно з лютим 2013 року) майже не змінився у чоловіків (16,8 штук в 2013 році і 16,4 штук в 2014 році), але збільшився у жінок - з 10,5 сигарет на день до 11,9. За її словами, швидше за все, це означає, що ті жінки, які залишаються курцями, у середньому більш залежні від нікотину, ніж ті, які кинули курити.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України не планує підвищувати акцизний податок на тютюнові вироби та алкогольну продукцію в 2015 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

53