На в'їздах до Києва планують облаштувати нові автобусні станції. Про це сказав радник голови Київської міської державної адміністрації з питань транспорту Олександр Кава, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, Києву необхідно облаштувати нові автостанції на в'їздах у місто з обов'язковою прив'язкою до станцій метрополітену, щоб пасажири могли здійснити швидку і безпечну пересадку.

«Щодня в Київ на роботу та у справах приїздить до 300 тисяч жителів області та інших регіонів. Заборонити в'їзд не можна, але за чинним законодавством приміський транспорт може їздити тільки до автостанцій... Вихід з цієї ситуації один - потрібні нові автостанції на в'їздах у місто», - сказав Кава.

При цьому він попередив, що виділення ділянок під автостанції - процес тривалий, оскільки необхідно оцінити обсяг коштів і знайти найбільш зручне для пересадки пасажирів місце.

«На лівому березі потрібно облаштувати автостанцію або біля станції метро «Бориспільська», або біля «Харківської», або біля «Червоного хутора». Або навіть дві станції, оскільки з Бориспільського напрямку великий потік людей щодня вирушає на роботу до Києва з населених пунктів, розташованих по трасі Київ-Полтава-Харків», - сказав він.

Разом із тим радник глави КМДА звернув увагу, що наявні автостанції питання зручної пересадки пасажирів не вирішують.

«Нещодавно побудували за рахунок інвесторів автостанцію на Теремках. Але вона не матиме попиту у пасажирів та перевізників, тому що не інтегрована у транспортну систему міста. Від неї п'ять зупинок тролейбусом до метро. Хто захоче так витрачати час? Ми і без цієї станції отримали «у спадок» багато не пов'язаних із транспортною мережею автостанцій: крім «Видубичів» та «Центрального автовокзалу», зручних пересадкових вузлів у місті немає. «Дачна» розташована незручно, тому маршрутки підвозять людей до станцій метро «Святошин» і «Житомирська». Те саме з автостанціями «Дарниця» і «Поділ», - підсумував Кава.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32