У Києві місцевий підприємець засуджений до чотирьох років в'язниці за «відмивання» грошей. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

«До чотирьох років позбавлення волі засуджено директора приватного підприємства «Укрбудсвітло Плюс», який, підробивши грошові чеки, незаконно перевів з банківського рахунку в готівку понад 1 млн грн», - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, прикриваючись закупівлею сільськогосподарської техніки, оплатою транспортних засобів та поверненням позики, людина отримувала на рахунок кошти від різних товариств-замовників за нібито надані послуги, після чого отримані гроші чоловік знімав з рахунку.

Згідно з повідомленням, таким чином, не виконавши жодного замовлення, директору вдалося легалізувати понад 1 млн грн.

У листопаді 2014 року Печерський райсуд столиці визнав підприємця винним у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків) та ч. 1 ст. 209 (Легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Підтримавши позицію прокуратури Печерського району столиці, суд засудив недобросовісного директора до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною обіймати певні посади.

Крім того, як зазначили у повідомленні, Печерський райсуд Києва задовольнив у повному обсязі заявлений прокурором позов про відшкодування до державного бюджету коштів, отриманих злочинним шляхом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом