Влада самопроголошеної Донецької народної республіки вводить інститут військово-польових судів, повідомляє прес-центр уряду і народної ради ДНР.

«ДНР вводить у районах, які перебувають на воєнному стані, а також районах воєнних дій спеціальний порядок організації та комплектування військових судів і судочинства», - сказано в повідомленні. Зазначається, що під юрисдикцію військово-польових судів підпадають такі справи, як непокора наказу командира, вбивство, держзрада, шпигунство, диверсія, умисне знищення майна, мародерство, розбій, грабіж, розкрадання та пошкодження військового майна, ухилення від військової служби чи дезертирство.

«Про кожен вирок, що присуджується до смертної кари (розстріл), військово-польовий суд негайно надсилає офіційні повідомлення голові військового трибуналу ДНР і генпрокурору в письмовій формі, які своєю чергою зобов'язані негайно організувати перевірку законності та обґрунтованості вироку», - також сказано в повідомленні.

Якщо смертний вирок визнаний незаконним, голова Військового трибуналу або генпрокурор ДНР повинні оскаржити його протягом семи днів, зазначають у прес-центрі. «Якщо протест не надійде, вирок буде приведений у виконання. Решта вироків набирають законної сили з моменту проголошення і негайно приводяться у виконання», - сказано в прес-релізі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

До складу військово-польового суду повинні входити один суддя та два народні засідателі з числа військовослужбовців, «не зацікавлених у результаті справи». За клопотанням підсудного допускається розгляд справ колегією з трьох суддів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36
Теги