Кабінет Міністрів України має намір посилити правила торгівлі нафтопродуктами через мережу автозаправних станцій у частині дотримання стандартів якості палива та захисту прав споживачів, повідомили в прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

«Кабінет Міністрів України прийняв постанову про внесення змін до правил роздрібної торгівлі, розроблену для вирішення актуальних проблем підвищення якості та безпеки нафтопродуктів у роздрібній торговельній мережі з урахуванням специфіки діяльності автозаправних станцій», - повідомили в міністерстві.

Постанова, зокрема, забороняє продаж нафтопродуктів, які не відповідають вимогам нормативних документів щодо якості та безпеки нафтопродуктів, а також зобов'язує торговельні мережі надавати споживачам достовірну інформацію про якість нафтопродуктів, їх безпеку для життя, здоров'я та майна.

Постанова також зобов'язує АЗС встановлювати еталонні вимірники для перевірки точності роботи паливних колонок і проводити атестаційні перевірки паливних резервуарів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30