Рішенням суду від 13 листопада задоволено клопотання прокурора Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на затримання підозрюваних Ігоря Гіркіна та Ігоря Безлера з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, повідомили Forum'у в Управлінні зв'язків з громадськістю та ЗМІ ГПУ.

Раніше постановою Головного слідчого управління МВС України від 4 листопада зазначені керівники незаконних збройних формувань оголошені в розшук.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом позбавлення волі та умисного вбивства проукраїнських активістів Юрія Поправка, Володимира Рибака та Ігоря Дяківського за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (Катування) та п. 1 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України, здійснює Генеральна прокуратура України.

Як раніше повідомляв ForUm, Генеральна прокуратура України повідомила про підозру керівникам незаконних збройних формувань на Донбасі Ігорю Гіркіну та Ігорю Безлеру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26