Країни Організації Об'єднаних націй вже виділили близько 17 млн дол. для допомоги переселенцям в Україні, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Зокрема, про це йшлося під час зустрічі регіонального директора бюро Всесвітньої продовольчої програми ООН в Каїрі Мохаммеда Діаба та керівника офісу ВПП ООН в Україні Мартіна Олсена з керівництвом Міністерства соціальної політики.

Як зазначив Діаб, Всесвітня продовольча програма ООН намагається подолати нестачу продовольчої бази, оскільки найголовніше - врятувати життя людей у надзвичайних ситуаціях. В рамках програми ВПП ООН вже надала допомогу 30 тис. переселенцям. «У рамках продовольчої програми вже виділено близько 17 млн дол. для допомоги 120 тис. переселенцям, і закуплено 40 тонн продовольчих наборів», - повідомив Олсен.

За даними прес-служби, для продовження надання допомоги найближчим часом буде підписано Угоду між Мінсоцполітики та ВПП ООН.

Як раніше повідомляв ForUm, станом на 14 листопада загальна сума наданої донорами міжнародних гуманітарних організацій допомоги Україні склала 40,1 млн дол., з яких ООН внесла 18,4 млн дол., згідно з доповіддю управління ООН з координації гуманітарних питань.

З початку конфлікту в Україні загинули щонайменше 4 тисячі 132 людини, 9 тисяч 747 осіб були поранені, згідно з даними ООН за станом на 14 листопада.

За оцінками ООН, в районах, охоплених конфліктом, проживають 5,2 млн чоловік. Свої оселі були змушені покинути 460 тис. 365 внутрішніх переселенців. При цьому 508 тис. 515 людей втекли до сусідніх країн станом на 14 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом