Справу про отруєння екс-президента Віктора Ющенка не закрито, розслідування триває, але слідство не може на сьогоднішній день взяти на аналіз кров потерпілого. Про це заявив заступник Генерального прокурора Олег Заліско.

«Слідчі дії у цій справі тривають. Основне на сьогодні - це отримання зразків крові», - сказав Заліско, повідомляє «УНІАН».

На уточнювальне запитання щодо того, чи не пов'язана затримка на сьогоднішній день з самим Ющенком, Заліско відповів: «Звичайно, в даному випадку - для отримання зразків - так».

Нагадаємо, на початку вересня 2004 року під час президентської кампанії кандидат у президенти Ющенко відчув погіршення здоров'я, він був доставлений до Австрії, де в одній з приватних клінік заявили, що в його організмі міститься діоксин в значній кількості.

За версією слідства, Ющенко був отруєний 5 вересня 2004 року на дачі тодішнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка. З червня 2008 року і до зміни влади Генпрокуратура не раз відзначала, що факт навмисного отруєння Ющенка повністю доведений.

7 листопада 2010 року тодішній Генеральний прокурор Віктор Пшонка підтвердив намір провести додатковий аналіз крові Ющенка в рамках розслідування справи про його отруєння.

Згодом Пшонка сказав, що в Генеральній прокуратурі України не виключають версію, що ніякого отруєння Ющенка не було.

У ГПУ заявили, що в матеріалах кримінальної справи, порушеної за фактом отруєння в 2004 році Ющенка, немає достатньої кількості доказів застосування діоксину.

11 жовтня 2011 року Ющенко заявив, що відмовляється від повторного аналізу крові через можливість необ'єктивних результатів в українській лабораторії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом