В Україні зараз найгостріша проблема фінансових ресурсів і банківської системи в цілому. Про це заявив в інтерв'ю «Взгляду» експерт Ради підприємців при Кабміні Сергій Кравченко.

«Відсутність довгих грошей і дешевих кредитів для підприємців - ця проблема в Україні була давно, зараз вона різко загострилася. Терміново потрібні реформи в банківському секторі, який забезпечив би хоч якусь стабільність курсів валют і в цілому - переключився на бізнес. А то при курсі в 15-16 грн за долар сьогодні працювати дуже складно. Дивіться: коли курс був особливо нестабільний, більшість підприємств змушені були призупинити продаж продукції. Навіть монстри інтернет-мережі взяли тайм-аут і заявили: у нас переоблік», - зазначив він.

За словами Кравченка, підприємцям кровно необхідні кошти - довгі дешеві гроші. «Зараз кредити пропонуються під 60% річних. Хто їх візьме, хто їх потягне? Адже рентабельність бізнесу в Україні відносно невелика - добре, якщо дотягує до 20%. Саме тому ми бачимо по Києву все більше на офісах: «Оренда», «Прокат», «Оренда», а то і «Продаж». Підприємець на грані, на останньому диханні», - підкреслив експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20