Заборгованість по зарплаті працівникам бюджетної сфери в Донецьку складає 112 мільйонів гривень. Про це в інтерв'ю «Українським новинам» заявив мер Донецька Олександр Лук'янченко.

«Через казначейство місту не сплачено 400 мільйонів гривень. З них 230 мільйонів - це зарплата. А борги по зарплаті бюджетників складають 112 мільйонів. Гроші є на нашому розрахунковому рахунку, і їх необхідно платити», - сказав він.

За його словами, практично зарплата не виплачена за липень, серпень і жовтень. «За вересень Президент давав вказівку, і ми за місяць знайшли ресурси, виплатили зарплату бюджетникам самостійно», - зазначив Лук'янченко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав указ про ведення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій і Луганській областях», в якому доручив евакуювати всі держустанови і суди з зони антитерористичної операції, а також протягом місяця припинити обслуговування банківських рахунків підприємств і населення в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом